Anadolu'nun Mirası Soframda Üniversiteler Arası Yemek Yarışması Kazananları

Haber Tarihi :   17.11.2023

Fakültemiz tarafından geleneksel olarak düzenlenen Anadolu'nun Mirası Soframda Üniversiteler Arası Yemek Yarışması, Cumhuriyetimizin 100.yılı ve Aşık Veysel Kültür Yılı olması nedeniyle "Vefa" temasıyla, farklı üniversitelerden yaklaşık 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Coğrafi işaret tescili ürünlerin kullanıldığı yemeklerin değerlendirmesinde Sahrap Soysal, Şefika Günyel, Uğur Gömeç, Ferhat Bora ve İshak Kaan Usta jüri üyesi olarak katılmıştır.

Yarışma sonunda düzenlenen gala yemeğinde Dekanımız Prof. Dr. Hakan Koç tarafından tüm jüri üyelerine ve katılımcılara belge ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Yarışmamızda ana yemek kategorisinde; 1. Yaşar Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 3. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olurken tatlı kategorisinde 1. olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi,  2. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve 3. ise Siirt Üniversitesi oldu.

Dereceye giren tüm takımları tebrik eder, yarışmamızın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.