Genel Tanıtım


TURIZM FAKÜLTESİ

GENEL BİLGİ

13 Haziran 2007'de Bakanlar Kurulu kararı uyarınca kurulan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2014-2015 öğretim yılında Konaklama İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ile, 2016-2017 akademik yılında da Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini kabul ederek eğitim ve öğretime başlamıştır. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye’nin gelişen ve büyüyen turizm endüstrisine entelektüel ve kültürel bilgi birikimi ile birlikte meslek bilgisi yüksek, nitelikli insan gücü yetiştirmek ve turizm endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur. Uygulama dersleri ve zorunlu staj (mezun olmadan önce 80 işgünü) ile birlikte öğrencilere turizm endüstri konusunda mesleki beceriler kazandırılmaktadır. Eğitim programında yer alan farklı yabancı dil dersleri sayesinde birden çok yabancı dil öğrenme olanağına sahip olan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışında çalışma olanağına sahiptirler. Yüksekokulumuzda ayrıca öğrencilere profesyonel mutfağın işletilmesi ve yönetimi hakkında kapsamlı bilgi kazandırmak için kullanılan bir uygulama mutfağı ve ulusal ve uluslararası yemekler ile servis teknikleri konusunda deneyim kazandırmak için 52 kişilik bir uygulama restoranı imkânı bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, öğrencilere Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde yer alan “Çok Amaçlı Salon Restoran” ve 92 odalı ve 168 yataklı olan “Uygulama Oteli” ile de teorik uygulama fırsatı verilmektedir.

Yukarı