Dekanın Mesajı


Sevgili Öğrenciler,

Turizm, hem dünya da hem de Türkiye’de her geçen gün büyüyen en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir. Aynı şekilde turizmin gelecekte de dünya ticaretindeki yerini giderek arttıracağı tahmin edilmektedir. Cumhuriyet Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, kurulduğu 2007 yılından bu yana çağımıza uygun ve dünyadaki rekabet ortamı içerisinde başarıya ulaşabilecek fırsatları yaratan bir eğitim sunmaktadır. Okulumuza bağlı bölümler, turizm sektörüne araştırmacı ve yenilikçi mezunlar kazandıracaktır. Amacımız, çağın gereklerine uygun, uluslararası düzeyde rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmektir.

Ders programı öğrencilerimizi turizm endüstrisine hazırlayabilmek amacı ile teorik ve uygulamalı bilgi ile donatılmıştır. Yüksekokulumuz, başarılı olan öğrencilere Farabi ve Erasmus kapsamında anlaşmalı olduğu ve turizm eğitimi veren üniversitelerde yurt içi ve yurt dışında bir dönem veya iki dönem eğitim alma olanağı da sunmaktadır. Yüksekokulumuza bağlı programlarda alınacak dört yıllık lisans eğitimi sonrasında en az iki yabancı dil bilen, temel işletmecilik ve yöneticilik bilgileri ile donatılmış, turizm işletmelerinin işleyişini iyi bilen, bu işletmeleri yönetebilmek için gerekli bilgi ile beceriye sahip, sorun çözme becerisi olan ve iyi insan ilişkileri kurabilen mezunlarımızın ilgili sektörlerde başarılı olacağınıza eminiz. Üniversitemizin sunduğu altyapı ve teknik donanım sayesinde, uygulamalı eğitim alma şansına sahip olacak ve mezun olurken diğer meslektaşlarınızdan bir adım önde olacağız. Öğrencilerimizi günün koşullarına uygun bir şekilde daha ileriye taşımanın yolunun sektörle işbirliği olması gerektiği bilincine sahibiz. Mezunlarımız özellikle Konaklama İşletmeleri, Seyahat İşletmeleri, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri, Rehberlik Hizmetleri gibi sektörün ana işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Öğrencilerimize öğrenim yılları boyunca ve ayrıca mezun olduktan sonra, gerek doğrudan iş sahibi olmaları ve gerekse diğer kurum ve kuruluşlarda yetkili konumlara yükselmeleri için ve yine, hayatlarının akışı içerisinde, sevgi ve güven ortamında bulunmalar yönünde ilişki ve desteğimiz her zaman devam edecektir.

Sizleri, başarılarla dolu bir geleceğin kapısını aralamak için, bir tarih şehri olan Sivas’a ve Cumhuriyet Üniversitesinin çok farklı kültürleri barındıran kampüsüne davet ediyoruz.

 

Prof.Dr.Hakan KOÇ

Dekan 

Yukarı