Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Kültür Topluluğu tarafından Alaturka Sofra Kültürü konulu konferans düzenlendi.
Webinar sistemi üzerinden gerçekleşen konferansa Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Bayram Altıntaş, Konuşmacı olarak katılan Mutfak Tarihçisi ve Yazar Zennup Pınar Çakmakçı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Sibel Adanır katıldı.
Konuşmacı Zennup Pınar Çakmakçı yapmış olduğu konuşmada. Osmanlı Mutfağını konu almış kitapları hakkında bilgiler verek. “Gastronomi aile mesleği kardeşlerimde farklı bölümler okumasına rağmen gastronomi ile uğraşmış ve her ikisi de hali hazırda şefler” diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.