Telefon : Telefon: 0 346 219 1038
 1. TURİZM KARİYER GÜNLERİ

TURİZM KARİYER GÜNLERİ

09-10 MART 2020

Üniversitemizde, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın derslerde aldığı kuramsal bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmeleri, iletişim becerileri kazanmaları, öz güvenlerini geliştirmeleri, mesleklerini her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirlemeyi, ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun mesleği seçmeleri, kişisel gelişimlerini artırmaları ve iş dünyasını tanımalarını sağlamak amacıyla kariyer günleri düzenlenmektedir.

Öğrencilerimiz, mezunlarımız ve Sivas’ta yaşayan yetenekli gençlerimiz kariyer günlerinde kamu sektöründeki kurumlar ile özel sektördeki firmaların üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek uzmanların deneyim ve bilgilerinden yararlanırlar. Yüz yüze iletişim kurarak iş veya staj olanaklarından faydalanırlar.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz Turizm Kariyer Günleri etkinliği 25’ten fazla otel ve turizm işletmesinin katılımıyla 9-10 Mart 2020 tarihlerinde Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhanettin Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Etkinliğin amacı turizm sektöründe faaliyet gösteren ve çeşitli özelliklere sahip otel ve işletmeler ile turizm eğitimi alan öğrencilerin bir araya gelmesinin sağlanmasıdır. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz staj, işbaşı eğitimi ve ileri kariyer planlamalarını yapacaklardır. Aynı zamanda işletmeler de bünyesinde çalıştıracağı öğrencileri tanıma ve iletişim kurma imkanına sahip olacaklardır. Bunun yanı sıra, tanıtım standlarını açacak olan otel ve işletmeler, Üniversitemiz personelinin tatil planlarını yapabilmelerine olanak sağlayacaktır.

Etkinliğimize Sivas dışından 13 otel, Sivas’tan 11 turizm işletmesi katılacaktır. Kıyı bölgelerinden katılacak oteller; Hotel Lamos Mersin, Baia Hotel Bodrum, Hapimag Sea Garden Bodrum, Port Nature Luxury Resort Hotel & Spa Alanya, Double Tree Hilton Kemer, termal otellerden Fimar Life Thermal Resort Hotel Amasya, Safa Termal Otel Sorgun, Sivas Termal Hotel ve Spa, Sivas Bilici Termal, zincir otellerden The Green Park Hotel, Ramada by Wyndam, Crown Plaza Nevşehir, Dedeman Otel, İbis Otel Kayseri, Novotel Kayseri, şehir otellerinden Sivas Keykavus Otel, Sivas Malia Otel, Sivas Savona Otel, Sivas Büyük Otel, Sivas Behrampaşa Hanı Otel, Sivas Eretna Otel, Sivas Sultan Otel katılım sağlayacaktır. İnsan kaynakları firmalarından KRD İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş., turizm işletmelerinden Gazi Turizm, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve Türk Hava Yolları (THY) standları ile etkinliğimizi zenginleştirecektir.

Etkinliğimiz ilimiz kamu kurumlarından Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas İl Turizm Müdürlüğü, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas İl İŞKUR, Müdürlüğü ve Sivas İl Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.

Prof. Dr. Hakan KOÇ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi